Nadýchané kefírové lívance

Příprava: 5 minut

Tepelná úprava: 30 minut

Porce: 4-6 porcí (cca 24ks)

Rychlé, nadýchané a bez čekání – kefírové lívance, které vzniknou bez kynutí. Ideální pro ty, kteří mají chuť na sladkou snídani, ale nemají čas na dlouhé čekání.

500 ml kefíru
300 g hladké mouky
50 g cukru
1 vejce
5 g jedlé sody

Dáme rozehřát pánev na střední plamen. Mezitím mouku smícháme se sodou a špetkou soli.
Přilijeme kefír, přidáme vejce a cukr. Důkladně rozmícháme.
Lívanečník nebo pánev lehce potřeme olejem. Nalijeme těsto, netřeba příliš, jelikož těsto poměrně nabyde. Ve chvíli, kdy se začnou na lívanci dělat bubliny, ho otočíme a dopečeme z druhé strany. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
Servírujeme dle libosti, například s tvarohem, ořechovým máslem a čerstvým ovocem.

  • Příprava: 5 minut
  • Tepelná úprava: 30 minut
  • Porce: 4-6 porcí (cca 24ks)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept