Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Příprava: 30 minut

Tepelná úprava: 5 minut

Porce: 12 porcí

Lahodný dezert, který spojuje jemnost krémového tvarohu s podzimní karamelovou chutí sušenek. Tento jednoduchý svěží cheesecake je ideální volbou pro sladké chvíle, když chcete potěšit rodinu nebo přátele, aniž byste museli trávit hodiny v kuchyni.

Sušenkový základ
180 g Lotus sušenek
90 g másla

Krém
500 g tučného tvarohu v pozlátku
500 g mascarpone
400 g smetany ke šlehání 33%
100 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu

Poleva
180 g Lotus pomazánky

Ozdobení
300 g krému
6 ks Lotus sušenek
30 g Lotus pomazánky

Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přendáme do dortové formy o průměru 23 cm (dno vyložené pečícím papírem) a umačkáme.
V míse vyšleháme tvaroh s cukrem do krémové konzistence. Přidáme mascarpone, smetanu a vanilku. Vyšleháme do pevné konzistence. Přibližně 300 g krému si odložíme bokem na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozetřeme na připravenou sušenkovou krustu a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Opatrně si rozpustíme pomazánku a nalijeme ji na vychlazenou krémovou vrstvu. Dáme na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Nakonec ozdobíme krémem, polijeme rozehřátou pomazánkou a sušenkami, které můžete rozpůlit nebo rozdrobit.

  • Příprava: 30 minut
  • Tepelná úprava: 5 minut
  • Porce: 12 porcí

suroviny

Sušenkový základ

  • 180 g Lotus sušenek
  • 90 g másla

Krém

  • 500 g tučného tvarohu, v pozlátku
  • 500 g mascarpone
  • 400 g smetany ke šlehání, 33%
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Poleva

  • 180 g Lotus pomazánky

Ozdobení

  • 300 g krému, viz postup
  • 6 ks Lotus sušenek
  • 30 g Lotus pomazánky

postup

  • 1)

    Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přendáme do dortové formy o průměru 23 cm (dno vyložené pečícím papírem) a umačkáme.

  • 2)

    V míse vyšleháme tvaroh s cukrem do krémové konzistence. Přidáme mascarpone, smetanu a vanilku. Vyšleháme do pevné konzistence. Přibližně 300 g krému si odložíme bokem na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozetřeme na připravenou sušenkovou krustu a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice.

  • 3)

    Opatrně si rozpustíme pomazánku a nalijeme ji na vychlazenou krémovou vrstvu. Dáme na několik hodin do lednice, ideálně přes noc.

  • 4)

    Nakonec ozdobíme krémem, polijeme rozehřátou pomazánkou a sušenkami, které můžete rozpůlit nebo rozdrobit.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept