Lahodný dezert, který spojuje jemnost krémového tvarohu s podzimní karamelovou chutí sušenek. Tento jednoduchý svěží cheesecake je ideální volbou pro sladké chvíle, když chcete potěšit rodinu nebo přátele, aniž byste museli trávit hodiny v kuchyni.
Sušenkový základ
180 g Lotus sušenek
90 g másla
Krém
500 g tučného tvarohu v pozlátku
500 g mascarpone
400 g smetany ke šlehání 33%
100 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
Poleva
180 g Lotus pomazánky
Ozdobení
300 g krému
6 ks Lotus sušenek
30 g Lotus pomazánky
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přendáme do dortové formy o průměru 23 cm (dno vyložené pečícím papírem) a umačkáme.
V míse vyšleháme tvaroh s cukrem do krémové konzistence. Přidáme mascarpone, smetanu a vanilku. Vyšleháme do pevné konzistence. Přibližně 300 g krému si odložíme bokem na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozetřeme na připravenou sušenkovou krustu a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Opatrně si rozpustíme pomazánku a nalijeme ji na vychlazenou krémovou vrstvu. Dáme na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Nakonec ozdobíme krémem, polijeme rozehřátou pomazánkou a sušenkami, které můžete rozpůlit nebo rozdrobit.