Pomalu pečené kuře

Příprava: 10 minut

Tepelná úprava: 3 hodiny 10 minut

Porce: 4 porce

Velmi snadným avšak chutným obědem je jednoznačně pečené kuře. Každý má doma ten svůj osvědčený recept. Pokud jej však stále hledáte, inspirujte se zde. Kuře stačí okořenit, přidat máslo a vyčkat, až se dokonale propeče až na křupavou kůžičku.

1 kuře (cca 1,5 kg)
oblíbené koření na kuře (podle chuti)
2 plátky másla
sůl
mletý pepř

Kuře očistíme, z jedné strany rozpůlíme a rozevřeme. Ze všech stran okořeníme a důkladně vmasírujeme.
Mezi prsa a kůži vložíme plátky másla. Pečeme 3 hodiny na 100 °C.
Po této době by maso mělo mít uvnitř přibližně 65°C. Polijeme výpekem a dopečeme zhruba 10 minut na 230 °C (s funkcí gril).

  • Příprava: 10 minut
  • Tepelná úprava: 3 hodiny 10 minut
  • Porce: 4 porce

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept