Podzimní tvarohové dortíky

Příprava: 15 minut

Tepelná úprava: 20 minut

Porce: 12 ks

Perfektní podzimní dezert? To jsou tyto tvarohové dortíky s jablkem a voňavou skořicovou drobenkou. Díky tvarohu skvěle zasytí, a tak si je můžete dopřát i na snídani.

120 g máslových sušenek
60 g másla

2 měkké tvarohy v kostce
120 g cukru
120 g smetany ke šlehání 33%
2 vejce
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce rumu
1 jablko

drobenka
40 g másla
40 g ovesných vloček
40 g třtinového cukru
1 lžička skořice

Předehřejeme troubu na 175°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Sušenky rozmixujeme s máslem, rozdělíme na dno košíčků cca po 15g a utlačíme.

Tvaroh utřeme se smetanou do hladka. Přidáme cukr, vejce, vanilku a rum. Rozmícháme, ale nešleháme, abychom do hmoty nenahnali příliš vzduchu. Opět rozdělíme do košíčků.

Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovesné vločky, cukr a máslo rozmixujeme v robotu na drobenku. Samozřejmě můžete připravit i ručně, ale v robotu je to rychlejší a jednodušší. Jablka rozdělíme na tvarohovou náplň a nakonec už jen posypeme drobenkou.

Pečeme 15-20 minut. Necháme přes noc v lednici. Druhý den opatrně vyndáme z papírových košíčků a polijeme slaným karamelem.

  • Příprava: 15 minut
  • Tepelná úprava: 20 minut
  • Porce: 12 ks

suroviny

  • 120 g máslových sušenek
  • 60 g másla
  • 2 balení měkkého tvarohu, v kostce
  • 120 g cukru
  • 120 g smetany ke šlehání, 33%
  • 2 ks vejce, vel. M
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rumu
  • 1 ks jablko

drobenka:

  • 40 g másla
  • 40 g třtinového cukru
  • 40 g ovesných vloček
  • 1 lžička skořice

postup

  • 1)

    Předehřejeme troubu na 175°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Sušenky rozmixujeme s máslem, rozdělíme na dno košíčků cca po 15g a utlačíme.

  • 2)

    Tvaroh utřeme se smetanou do hladka. Přidáme cukr, vejce, vanilku a rum. Rozmícháme, ale nešleháme, abychom do hmoty nenahnali příliš vzduchu. Opět rozdělíme do košíčků.

  • 3)

    Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovesné vločky, cukr a máslo rozmixujeme v robotu na drobenku. Samozřejmě můžete připravit i ručně, ale v robotu je to rychlejší a jednodušší. Jablka rozdělíme na tvarohovou náplň a nakonec už jen posypeme drobenkou.

  • 4)

    Pečeme 15-20 minut. Necháme přes noc v lednici. Druhý den opatrně vyndáme z papírových košíčků a polijeme slaným karamelem.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept