Perfektní podzimní dezert? To jsou tyto tvarohové dortíky s jablkem a voňavou skořicovou drobenkou. Díky tvarohu skvěle zasytí, a tak si je můžete dopřát i na snídani.
120 g máslových sušenek
60 g másla
2 měkké tvarohy v kostce
120 g cukru
120 g smetany ke šlehání 33%
2 vejce
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce rumu
1 jablko
drobenka
40 g másla
40 g ovesných vloček
40 g třtinového cukru
1 lžička skořice
Předehřejeme troubu na 175°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Sušenky rozmixujeme s máslem, rozdělíme na dno košíčků cca po 15g a utlačíme.
Tvaroh utřeme se smetanou do hladka. Přidáme cukr, vejce, vanilku a rum. Rozmícháme, ale nešleháme, abychom do hmoty nenahnali příliš vzduchu. Opět rozdělíme do košíčků.
Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovesné vločky, cukr a máslo rozmixujeme v robotu na drobenku. Samozřejmě můžete připravit i ručně, ale v robotu je to rychlejší a jednodušší. Jablka rozdělíme na tvarohovou náplň a nakonec už jen posypeme drobenkou.
Pečeme 15-20 minut. Necháme přes noc v lednici. Druhý den opatrně vyndáme z papírových košíčků a polijeme slaným karamelem.