Gnocchi s dýňovou omáčkou

Příprava: 10 minut

Tepelná úprava: 1 hodina 15 minut

Porce: 4-5

Krémová dýňová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a jemné bramborové gnocchi tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento jednoduchý podzimní pokrm příjemně zahřeje a potěší každým soustem.

1 kg bramborových gnocchů
4 kuřecí stehenní řízky (cca 600 g)
1 velká cibule
2 lžíce ghí nebo oleje

1/2 očistěné dýně (cca 500 g)
1 velká červená paprika
1 palice česneku
pár snítek čerstvého tymiánu
200 g kokosového mléka
50 g parmazánu
olivový olej na zakápnutí
sůl, pepř na dochucení

Troubu předehřejeme na 175°C. Dýni i papriku nakrájíme na větší kusy a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek rozpůlíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Obojí pečeme v troubě přibližně 60 minut.

Mezitím si uvaříme gnocchi dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme v hrnci na rozehřátém ghí do zlatova a odložíme stranou.

Do hrnce s výpekem nasypeme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme upečenou dýni s paprikou, vymáčknutý česnek, kokosové mléko a jemně nastrouhaný parmazán. Vše důkladně rozmixujeme dohladka.

Dochutíme solí, pepřem, můžete přidat i trochu kari. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, orestované maso a prohřejeme zhruba 5 minut. Nakonec smícháme s uvařenými gnocchi a můžeme servírovat.

Kokosové mléko používám v light verzi, kupuji v Lidlu. Dýni můžete použít máslovou či hokaido.

  • Příprava: 10 minut
  • Tepelná úprava: 1 hodina 15 minut
  • Porce: 4-5

suroviny

  • 1 kg bramborových gnocchů
  • 4 ks kuřecích stehenních řízků, cca 600 g
  • 1 ks cibule, větší
  • 2 lžíce ghí, nebo oleje
  • 1/2 ks máslové/hokaido dýně, očištěná, cca 500 g
  • 1 ks červené papriky, velká
  • 1 palice česneku
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • 200 g kokosového mléka, light verze z Lidlu
  • 50 g parmazánu
  • olivový olej, na zakápnutí
  • sůl, pepř, kari, na dochucení

postup

  • 1)

    Troubu předehřejeme na 175°C. Dýni i papriku nakrájíme na větší kusy a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek rozpůlíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Obojí pečeme v troubě přibližně 60 minut.

  • 2)

    Mezitím si uvaříme gnocchi dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme v hrnci na rozehřátém ghí do zlatova a odložíme stranou.

  • 3)

    Do hrnce s výpekem nasypeme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme upečenou dýni s paprikou, vymáčknutý česnek, kokosové mléko a jemně nastrouhaný parmazán. Vše důkladně rozmixujeme dohladka.

  • 4)

    Dochutíme solí, pepřem, můžete přidat i trochu kari. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, orestované maso a prohřejeme zhruba 5 minut. Nakonec smícháme s uvařenými gnocchi a můžeme servírovat.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept