Krémová dýňová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a jemné bramborové gnocchi tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento jednoduchý podzimní pokrm příjemně zahřeje a potěší každým soustem.
1 kg bramborových gnocchů
4 kuřecí stehenní řízky (cca 600 g)
1 velká cibule
2 lžíce ghí nebo oleje
1/2 očistěné dýně (cca 500 g)
1 velká červená paprika
1 palice česneku
pár snítek čerstvého tymiánu
200 g kokosového mléka
50 g parmazánu
olivový olej na zakápnutí
sůl, pepř na dochucení
Troubu předehřejeme na 175°C. Dýni i papriku nakrájíme na větší kusy a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek rozpůlíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Obojí pečeme v troubě přibližně 60 minut.
Mezitím si uvaříme gnocchi dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme v hrnci na rozehřátém ghí do zlatova a odložíme stranou.
Do hrnce s výpekem nasypeme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme upečenou dýni s paprikou, vymáčknutý česnek, kokosové mléko a jemně nastrouhaný parmazán. Vše důkladně rozmixujeme dohladka.
Dochutíme solí, pepřem, můžete přidat i trochu kari. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, orestované maso a prohřejeme zhruba 5 minut. Nakonec smícháme s uvařenými gnocchi a můžeme servírovat.
Kokosové mléko používám v light verzi, kupuji v Lidlu. Dýni můžete použít máslovou či hokaido.