Lotus kuličky

Příprava:

Tepelná úprava:

Porce:

Jednoduché a neodolatelné! Spojením jemných Lotus sušenek a krémového mascarpone vykouzlíte sváteční sladkost, která potěší každého.

250 g Lotus sušenek
100 g mascarpone
1 lžíce rumu
50 g mletých ořechů (např. pekany)

Balení sušenek rozmixujeme najemno a dáme do mísy. Přibližně 25 g si odložíme stranou na obalování hotových kuliček.
Do mísy k sušenkám přidáme mascarpone a rum. Dobře promícháme, nebojte se použít ruce.
Z těsta odebíráme malé kousky, ze kterých tvoříme kuličky, které rovnou střídavě obalujeme v sušenkových drobečkách nebo mletých oříšcích.
Takto připravené kuličky dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.

Poznámka: Použít můžete i levnější alternativy sušenek, např. z Lidlu či Penny.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept