Jemné brokolicové nočky vás okouzlí nejen svou jednoduchostí, ale i možností obměn, které potěší každého gurmána. Připravíte je snadno – těsto stačí stříhat nůžkami přímo do vroucí vody.
1 brokolice (350 g růžiček)
350-400 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Brokolici rozebereme na růžičky a 10 minut povaříme v osolené vodě. Košťál nepotřebujeme, můžeme si ho schovat třeba na polévku.
Uvařenou brokolici vložíme do ledové vody a potom necháme důkladně okapat. Rozmixujeme, smícháme s vejcem a moukou. Vypracujeme hladké těsto.
Tvarujeme malé nočky nebo si můžeme pomoci nůžkami a těsto nastříhat rovnou do vody. Vaříme v osolené vodě cca 5 minut než vyplavou na hladinu.
Servírujeme dle vlastní představivosti a chuti. Například s olivovým olejem, parmazánem a bazalkou. Výborně chutnají s opečenou pancettou, sušenými rajčaty a parmazánem.