Pusinkové cukroví nemusí být nuda. Připravte si roztomilé vánoční stromečky, které ozdobí váš sváteční stůl. S trochou cukrářské šikovnosti vykouzlíte lahodné cukroví, které potěší děti i dospělé.
100 g bílků
200 g cukru
zelené gelové barvivo
aroma dle chuti (rum, mandle)
Bílky nalijeme do čisté odmaštěné mísy a vyšleháme do jemné pěny.
Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr po lžících. Po několika minutách získáme pevný hutný sníh, který drží tvar.
Nyní přidáme pár kapek barviva a aroma, promícháme.
Zdobící špičku vložíme do cukrářského sáčku. Pomocí štětce a kapky barviva uděláme uvnitř sáčku několik proužků díky kterým budou stromečky hezky lemované.
Sáček naplníme sněhem a na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou tvoříme stromečky. Začneme odspodu, vytlačíme sníh, čímž vytvoříme základnu. Postupně tvoříme vrstvy o menším průměru, aby se stromeček směrem nahoru zužoval.
Před pečením můžete ozdobit cukrovými posypky nebo sekanými pistáciemi.
Pečeme, sušíme, na 100°C přibližně 90 minut. Hotové stromečky musí jít lehce odlepit od podložky, aniž by se rozbily. Ale pokud je přesušíte, budou příliš křupat.