Chlupaté knedlíčky s dýní

Příprava: 10 minut

Tepelná úprava: 10 minut

Porce: 4 porce

Chlupaté knedlíčky s dýní jsou skvělou obměnou klasických bramborových knedlíků, které obohatí podzimní pokrmy svou jemně nasládlou chutí a krásnou barvou. Díky přidané dýni získají vláčnost a jedinečnou texturu, což z nich dělá vynikající přílohu k tradičním pokrmům jako je pečená kachna se zelím. Tento originální recept přináší harmonii chutí a zároveň dává prostor sezónním surovinám.

200 g dýňového pyré
100 g syrových oloupaných brambor
100 g hrubé mouky
2 vejce
1 lžička soli

Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu. Dýňové pyré dáme do mísy a rozmícháme s vejci dohladka. Brambory nastrouháme najemno a lehce vymačkáme vodu. Přidáme k dýni spolu s moukou a solí. Krátce ale důkladně promícháme.
Z vypracovaného těsta tvoříme pomocí lžíce knedlíčky, které dáme do vroucí osolené vody. Já používám mechanickou lžíci na zmrzlinu o průměru 4 cm, se kterou mám knedlíčky hotové opravdu raz dva. Zhruba po 5 – 6 minutách knedlíky vyndáme z vody a rovnou servírujeme.

  • Příprava: 10 minut
  • Tepelná úprava: 10 minut
  • Porce: 4 porce

suroviny

  • 200 g dýňového pyré
  • 100 g syrových brambor, oloupané
  • 100 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli

postup

  • 1)

    Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu. Dýňové pyré dáme do mísy a rozmícháme s vejci dohladka.

  • 2)

    Brambory nastrouháme najemno a lehce vymačkáme vodu. Přidáme k dýni spolu s moukou a solí. Krátce ale důkladně promícháme.

  • 3)

    Z vypracovaného těsta tvoříme pomocí lžíce knedlíčky, které dáme do vroucí osolené vody. Já používám mechanickou lžíci na zmrzlinu o průměru 4 cm, se kterou mám knedlíčky hotové opravdu raz dva. Zhruba po 5 – 6 minutách knedlíky vyndáme z vody a rovnou servírujeme.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept