Tento recept vás zavede do světa bohaté chuti a elegantní jednoduchosti, kterou můžete snadno vytvořit i ve své kuchyni. Připravte se na zážitek, který rozmazlí všechny vaše smysly!
200 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
100 g Kataifi těsta
50 g másla
Pistáciový krém:
100 g 100% pistáciového másla
50 g kokosového oleje
20 g Tahini pasty
10 g sušeného mléka
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Lžičkou vytvoříme drobné cákance na dně formy.
Zbytek bílé čokolády rozmícháme s rozpuštěným kokosovým olejem, ideálně variantu bez vůně. Přidáme k pistáciovému máslu včetně Tahini a mléka. Důkladně rozmícháme do hladké krémové konzistence.
Ve vodní lázni tentokrát rozpustíme hořkou čokoládu. Větší část nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice.
Řecké těsto Kataifi nakrájíme nadrobno a opražíme na másle dozlatova. Poté ihned smícháme s připraveným pistáciovým krémem a rozprostřeme do formy. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády.
Pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem hořké čokolády, uhladíme a dáme na 30 minut do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Poznámky:
Z uvedeného množství připravíte 1 tabulku čokolády o hmotnosti cca 600 g. Použila jsem silikonovou formu o rozměrech 25×13 cm.