Dubajská čokoláda

Příprava: 1 hodina 30 minut

Tepelná úprava: 25 minut

Porce: 1 tabulka (cca 600 g)

Tento recept vás zavede do světa bohaté chuti a elegantní jednoduchosti, kterou můžete snadno vytvořit i ve své kuchyni. Připravte se na zážitek, který rozmazlí všechny vaše smysly!

200 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
100 g Kataifi těsta
50 g másla

Pistáciový krém:
100 g 100% pistáciového másla
50 g kokosového oleje
20 g Tahini pasty
10 g sušeného mléka

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Lžičkou vytvoříme drobné cákance na dně formy.
Zbytek bílé čokolády rozmícháme s rozpuštěným kokosovým olejem, ideálně variantu bez vůně. Přidáme k pistáciovému máslu včetně Tahini a mléka. Důkladně rozmícháme do hladké krémové konzistence.

Ve vodní lázni tentokrát rozpustíme hořkou čokoládu. Větší část nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice.

Řecké těsto Kataifi nakrájíme nadrobno a opražíme na másle dozlatova. Poté ihned smícháme s připraveným pistáciovým krémem a rozprostřeme do formy. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády.

Pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem hořké čokolády, uhladíme a dáme na 30 minut do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.

Poznámky:
Z uvedeného množství připravíte 1 tabulku čokolády o hmotnosti cca 600 g. Použila jsem silikonovou formu o rozměrech 25×13 cm.

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Tepelná úprava: 25 minut
  • Porce: 1 tabulka (cca 600 g)

suroviny

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g Kataifi těsta, řecké těsto
  • 50 g másla

Pistáciový krém

  • 100 g pistáciového másla, 100%
  • 50 g kokosového oleje, bez vůně
  • 20 g tahini pasty
  • 10 g sušeného mléka

postup

  • 1)

    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Lžičkou vytvoříme drobné cákance na dně formy.

  • 2)

    Zbytek bílé čokolády rozmícháme s rozpuštěným kokosovým olejem, ideálně variantu bez vůně. Přidáme k pistáciovému máslu včetně Tahini a mléka. Důkladně rozmícháme do hladké krémové konzistence.

  • 3)

    Ve vodní lázni tentokrát rozpustíme hořkou čokoládu. Větší část nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice.

  • 4)

    Řecké těsto Kataifi nakrájíme nadrobno a opražíme na másle dozlatova. Poté ihned smícháme s připraveným pistáciovým krémem a rozprostřeme do formy. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády.

  • 5)

    Pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem hořké čokolády, uhladíme a dáme na 30 minut do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.

Notes

Z uvedeného množství připravíte 1 tabulku čokolády o hmotnosti cca 600 g. Použila jsem silikonovou formu o rozměrech 25×13 cm.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novější recept Starší recept